Back

ⓘ Masjid Pathok Nagara




                                     

ⓘ Masjid Pathok Nagara

Masjid Pathok Negara ya iku aran kanggo masjid kagungan dalem Kasultanan Nayogyakarta ing sajeroné negaragung. Cacahé ana lima lan yasan saka Sultan Hamengkubuwana II, ya iku:

  • Masjid Nurul Huda Dhongkèlan ing sisih kidul;
  • Masjid Sulthani Plasakuning ing iring lor;
  • Masjid Jami’ an-Nur Mlangi ing iring kulon;
  • Masjid ad-Darajat Babadan ing iring wétan;

Miturut sujarahé, anané mesjid pathok negara saka usulé Kyai Nur Iman Mlangi marang Sultan Hamengkubuwana II perlu yasa masjid kanggo nyengkuyung Masjid Gedhé Kauman kang wis dibangun sadurungé. Masjid Taqwa Wanakrama ing sisih kidul kang dibangun kèri lan uga kalebu masjid pathok nagara.