Back

ⓘ Gamelan Sekaten Cirebon




                                     

ⓘ Gamelan Sekaten Cirebon

Gamelan sekaten iku alat kang bisa ditabu lan muni, para Empu Karawitan Cirebon duweni pendapat ana papat macem gamelan khas Cirebon, yaiku gamelan wayang, gamelan topeng, gamelan nayub, lan gamelan keraton. Gamelan sekaten iku manjing ning salah siji jenis gamelan keraton, yaiku gamelan kang dienggo baka ana acara gede ning keraton bae. Gamelan sekaten Cirebon iku due sejarah kang masih durung diwerui secara pasti, tapi jare akeh penuturan gamelan sekaten iki masih due hubungan karo kerajaan Islam Demak Jawa Tengah pas Raden Patah bertahta, lan gamelan sekaten iki wis ana ning keraton Pakungwati taun 1495.

                                     
  • daerah Priangan. Gamelan paling tua, Gamelan Renteng salah saiji gamelan kang tuane kaya Gamelan Sekaten Gamelan kuwen disebutnang keramat lan dihormati