Back

ⓘ Gunung Merapi



                                               

Kaliurang

                                               

Lava bantal

Lava Bantal: Wisata Alam Murah Ning Berbah Panorama di lava bantal Berbah sutriyati/kabarkota.com SLEMAN kabarkota.com – dadi salah sijine objek wisata ning DIY, Kabupaten Sleman nduweni macem-macem objek wisata sing dadi kesenengan. Contone, wisata alam sing wis kasebar ning pirang-pirang kecamatan. Umumme, kanggo bisa nikmati kaendahan alam sing ana ning objek-objek wisata kuwi, masyarakat ora kudu ngetokke biaya sing larang. Wis okeh, pengelola sing mung narikki dhuwit retribusi kanggo biaya parkir ronda 2 utawa 4, motor utawa mobil. Salah sijine, menawa wisatawan mampir ning Lava Banta ...

                                               

Jalur Sepur Kutaarja-Purwasari

Jalur sepur Kuthaarja–Purwasari–Sala Balapan yaiku segmen jalur rel lintas kidul Pulo Jawa sing uwis dadi jalur ganda. Saking arah kulon dimulai seka Setatsiyun Kuthaarja menyang arah tenggara sing klebu ning njero Daerah Operasi VI Yogyakarta, ngitari tepian ujung kidul Pegunungan Menoreh, banjur mbelok mangetan arah Setatsiyun Tugu Yogyakarta, banjur ning wetan lan mangetan ngasi tekan Setatsiyun Purwasari ning pinggir kulon Kutha Surakarta. Jalur iki kabeh wonten ing dataran rendah, karo sitik variasi jalur nbelok-mbelok ning watara Setatsiyun Wojo lan Setatsiyun Wates. Wonten sawetara ...

                                               

Setatsiyun Tempel

Setatsiyun Tèmpèl minangka setatsiyun sepur sing ora aktif ing Lumbungrejo, Tempel, Sléman. Setatsiyuniki kalebu ing Wilayah Aset VI Yogyakarta. Setatsiyun iki dunungé ora adoh saka Jembatan Krasak, sing dadi wates antarané Jawa Tengah lan Daérah Istiméwa Yogyakarta; uga cedhak karo Pasar Tèmpèl. Setatsiyun iki dibangun minangka bagéan saka jalur sepur Yogyakarta - Magelang déning Néderlandsch-Indische Spoorwèg Maatschappij NIS, sing dibukak tanggal 1 Juli 1898. Bangunan setatsiyun iki dirénovasi nganggo arsitèktur gaya 1950-an, sing asalé semi-permanén. Mlebu taun 1970, penumpang ing stas ...

Gunung Merapi
                                     

ⓘ Gunung Merapi

Merapi iku gunung geni ing Provinsi Jawa Tengah lan Yogyakarta, Indonésia sing isih aktif banget nganti sepréné. Wiwit taun 1548, gunung iki wis njeblug ping 68. Enggoné cedhak Kutha Ngayogyakarta lan isih ana karang padésan ing èrèng-èrèngé nganti ing dhuwuré gunung 1700 m. Kanggo masarakat ing kono, Merapi nggawa berkah awujud wedhi. Déné, kanggo pamaréntah laladan, Gunung Merapi dadi obyek pariwisata. Saiki Merapi mlebu ing wewengkoné kawasan Taman Nasional Gunung Merapi.

                                     

1. Pranala njaba

  • Gambar satelit jeblugan 11 Mei 2006
  • Informasi gunung ing situs web Direktorat Vulkanologi Indonésia
  • Informasi gunung ing situs Institut Smithsonian
  • Informasi lan gambar
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →