Back

ⓘ Sri mulih




                                     

ⓘ Sri mulih

MEGURU SAKA CERITA WAYANG "SRI MULIH" LAMBANG KEPEMIMPINAN DAN KESEJAHTERAAN MASYARAKAT JAWA Abstrak Artikel iki dimaksudake kanggo menehi pangerten marang saben wong pentinge sinau saka crita-crita "sri mulih" minangka simbol kepemimpinan masyarakat lan kesejahteraan. Pentinge sinau kabèh iki supaya kita bisa mikir kanthi cetha bab pangerten sastra sing ana ing karya sastra, interpretasi sastra minangka kabutuhan kanggo mangerteni sastra. ngrebut makna ora gampang nanging mbutuhake presisi supaya perlu paradigma dhewe. Ing critane bisa ditemokake apa tegese kabèh. A. Folklor "Sejatine folklore bakal dienggo kanggo nggawe identitas lan ningkatake integrasi sosial, lan sacara simbolis bisa nimbulake masyarakat. Malah, kadang-kadang carita rakyat luwih kuat tinimbang literatur modern. folklore bakal nduweni pangaruh ing pambentukan nilai-nilai ing wujud sikap lan prilaku "ing ngisor iki minangka kutipan saka metode riset buku konsep, teori, lan aplikasi saka buku Suwardi Endr...

                                     
  • ta Katresnan Wong Tresna Teater Durung Dadi Nungkul Nalusur Mulih lan sakpanunggalané. Ismoe Rianto lair ing Malang, Jawa Wétan. Dhèwèké
  • putri saking pasangan S. Cipto Setiyono lair ing Magelang, 1935 kaliyan Sri Kasiyah ingkang purna pendhidhikan wonten ing SD Kanisius Wirobrajan 1974
  • ésuk, lan mulih wektu awan, supaya ngalungguhan jeneng kopi SDR Dampit. IRAWATI, DAHLIA CAHYANINGRUM, SIWI YUNITA 2018 - 04 - 23 Chatarina Sri Pujiastuti
  • Panuluh nyeritakne Mapanji Jayabhaya digambarake nganggo Wishnu kang wus mulih marang surga, nanging balik ing bumi wujud Jayabhaya ing jaman Kali kanggo
  • Endah Sri Murwani utawa kang luwih kawèntar kanthi aran Endah Laras lair ing Kabupatèn Sukoharjo, Jawa Tengah, 3 Agustus 1976 umur 44 taun ya iku salah
  • Burhan ngrasa isin banget banjur nangis lan wiwit sadhar dhiri. Amarga isin mulih menyang Surakarta yèn ora ènggal bisa ngaji, Bagus Burhan banjur nglakoni
  • sapunika kados pundi? Minggu wingi Pakdhe uga tindak Semarang. Wah, Kakang wis mulih olèh - olèhé apa Kang? Panulisé tembung ibu, bapak, pakdhe lan kakang utawa