Back

ⓘ Abolhassan Banisadr




Abolhassan Banisadr
                                     

ⓘ Abolhassan Banisadr

Abol-hassan Banisadr minangka Présidhèn Iran pisanan wiwit Revolusi Iran 1979 lan jatoh Dinasti Pahlevi. Ing taun 1980, dhèwèké mbentuk pamaréntahan koalisi kanggo nguwasani Iran. Masae dheweke ditandhani dening krisis marang Amerika Serikat lan serangan Irak marang Iran. Dheweke didakwakake tanggal 21 Juni 1981 dening parlemen Iran amarga gerakane nglawan para ulama, dheweke ndhelik lan pindah ing Prancis. neng Prancis, piyambakipun nerusake studi lan ngajar ing Sorbonne. Sekitar taun 1970, dheweke nulis sacara ekstensif ing bidang politik lan ekonomi. Banjur dhèwèké gabung karo Khomeini lan kondur menyang Iran tanggal 1 Februari 1979.

                                     
  • jabatan Presiden Iran sawisé dadi Perdana Menteri ing pamaréntahan Abolhassan Banisadr Panjenengané uga dadi Menteri Luar Negeri Iran kanggo limang minggu
  • Islam Iran kaping 1 Linggih 3 Dhésèmber 1979  3 Juni 1989 Présidhèn Abolhassan Banisadr Mohammad Ali Rajai Ali Khamenei Mahamantri Mohammad Ali Rajai Mohammad - Javad