Back

ⓘ Mohammad-Reza Hekmat




Mohammad-Reza Hekmat
                                     

ⓘ Mohammad-Reza Hekmat

Reza Hekmat yaiku Perdana Menteri Iran. Panjenengané dadi Perdhana Mentri Iran tanggal 18 Desember 1947 lan ana ing kantor nganti 29 Desember 1947 kanggo mung 11 dina.

Dheweke dadi pamicara Parlemen Iran saka taun 1947 nganti 1955.

Dheweke lair ing Shiraz taun 1891 lan tilar donya ing Teheran nalika taun 1978 nalika umur 87 taun.

                                     
  • nganti saiki ing abad kaping 17, wiwit kanthi eponym saka kulawarga, Mohammad - Dāvud Khan Hakim sing njabat ing pengadilan raja Safavid shah Safi
  • sadurungé Ebrahim Hakimi Kang sawisé Mohammad - Reza Hekmat Linggih 9 August 1942  15 February 1943 Ratu Mohammad Reza Pahlavi Kang sadurungé Ali Soheili