Back

ⓘ Pietro Badoglio




Pietro Badoglio
                                     

ⓘ Pietro Badoglio

Marshal Pietro Badoglio, iku sawijining jenderal Italia nalika Perang Donya lan pamimpin pertama Afrika Wétan Italia. Kanthi tiba ing rezim Fascist ing Italia, dheweke dadi Perdhana Mentri Italia.

                                     

1. Biyografi lan karir awal

Badoglio lair ing taun 1871. Bapanipun, Mario Badoglio, minangka pemilik dhasar, lan ibunipun, Antonietta Pittarelli, minangka latar belakang borjuis ingkang sugih. Tanggal 5 Oktober 1888 dheweke diakoni dening Royal Military Academy ing Turin. Piyambakipun pikantuk pangkat Lètnan II ing taun 1890. Taun 1892, dheweke rampung sinau lan dipromosekake dadi Letnan.

Sasampunipun sinau, panjenenganipun nyambut damel ing Tentara Italia wiwit taun 1892, nalika wiwitanipun minangka Letnan Tenente ing artileri, ngasta perang awal kolonial Italia ing Eritrea 1896, lan ing Libya 1912.

                                     

2. Perang Donya I

Ing awal pamerintahan Italia ing Perang Donya I, panjenenganipun minangka Kolonel Letnan Tenente Colonnello; piyambakipun mundur dados pangkat Mayor Jenderal sasampunipun penanganan panangkaran Monte Sabotino ing wulan Mei 1916 lan pungkasanipun wulan 1917, sakmenika sampun dados Letnan Jenderal, dipunangkat minangka Wakil Kepala Staf Sottocapo di Stato Maggiore senadyan dadi salah sawijining sing utama sing tanggung jawab kanggo bencana iki sajrone Pertempuran Caporetto tanggal 24 Oktober 1917.

Wiwit Pertempuran Caporetto, senadyan dheweke disalahake ing maneka warna papan kanggo pamrentahan pasukan miturut komando sadurunge perang, komisi penyelidikan ditolak paling akeh kritik sing ditindakake. Ing taun sawisé Perang Dunia I ing période sing dianakaké sawatara jabatan tinggi ing Tentara Italia, Badoglio mènèhi upaya sing rapi kanggo modifikasi dokumen resmi kanggo ndhelikaké perané ing kekalahan kasebut.

                                     

3. Tilar Donya

Amarga tambah ketegangan karo Uni Soviet, pamaréntah Inggris nyumurupi Badoglio minangka penjamin saka negara anti-komunis pasca perang. Akibaté, Badoglio ora tau nyoba kanggo nindakake kejahatan perang Italia ing Afrika.

Badoglio tilar donya ing Grazzano Badoglio tanggal 1 November 1956.

                                     

4. Kapustakaan

  • Pietro Badoglio: The war in Abyssinia. Foreword: Benito Mussolini. London, Methuen Publishers, 1937.
  • Pietro Badoglio: Italy in the Second World War, memories and documents. Transl.: Muriel Currey. Oxford University Press, 1948. Repr. 1976, Greenwood Press: ISBN 0-8371-8485-1
                                     

5. Wacan lianne

  • Del Boca, Angelo. La guerra dEtiopia. Lultima impresa del colonialismo. Milan: Longanesi, 2010. ISBN 978-88304-2716-7.
  • Italian Defence Minister website official biography of Pietro Badoglio as Chief of the General Staff
  • De Luna, Giovanni. Badoglio: Un Militaire al Potere. Milan: Bompiani, 1974. For English translation, see OCLC 883962565.
  • Armellini, Quirino, and Pietro Badoglio. Con Badoglio in Etiopia, Etc. 1937. OCLC 556812967
  • Bertoldi, Silvio. Badoglio. Milano: Rizzoli, 1982. OCLC 9862086
  • Whittam, John. The Politics of the Italian Army, 1861–1918. London: Croom Helm, 1977. ISBN 0-208-01597-3 OCLC 2373034
                                     
  • November 1917  13 August 1919 Kang sadurungé Luigi Cadorna Kang sawisé Pietro Badoglio Minister of War Linggih 30 October 1922  30 April 1924 Mahamantri
  • 1943 Benito Mussolini il Duce 25 Juli 1943 - 18 Juni 1944 General Pietro Badoglio Pamaréntah Militèr Sauntara 18 Juni 1944 - 19 Juni 1945 Ivanoe Bonomi