Back

ⓘ The Host (filem)




                                     

ⓘ The Host (filem)

The Host nggih punika filem drama fiksi ilmiah saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika kaarahaken déning Andrew Niccol adhedhasar saking skénario anggitanipun Andrew Niccol. Juru damel kapasrahaken dhumateng Stephenie Meyer, Nick Wechsler, Steve Schwartz lan Paula Mae Schwartz. Filem punika dipunangkat saking novel The Host anggitanipun Stephenie Meyer. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel, Diane Kruger dan William Hurt. Filem The Host kababar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 29 Maret 2013. The Host pikantuk pangalembana saking para juru kritik.

                                     

1. Juru paraga

  • Rachel Roberts minangka Soul Fleur
  • Phil Austin minangka Seeker Waverly
  • William Hurt minangka Jebediah "Jeb" Stryder
  • Max Irons minangka Jared Howe
  • Mustafa Harris minangka Brandt
  • Scott Lawrence minangka Doc
  • Jake Abel minangka Ian OShea
  • Raeden Greer minangka Lily
  • Bokeem Woodbine minangka Nate
  • J. D. Evermore minangka Trevor Stryder
  • Shawn Carter Peterson minangka Wes
  • Lee Hardee minangka Aaron
  • Emily Browning minangka Pet / Wanderer "Wanda"
  • Frances Fisher minangka Magnolia "Maggie" Stryder
  • Alex Russell minangka Seeker Burns
  • Chandler Canterbury minangka Jamie Stryder
  • Saoirse Ronan minangka Melanie Stryder / Wanderer "Wanda"
  • Boyd Holbrook minangka Kyle OShea
  • Diane Kruger minangka Seeker / Lacey
                                     

2. Pangandikanipun juru kritik

Filem The Host mboten nampi pangalembana saking para juru kritik. Miturut Rotten Tomatoes, filem pikantuk pandhemenan 9%, adhedhasar 122 pambiji, kanthi rata-rata 3.6/10. Sawetaws Metacritic, filem punika namung pikantuk biji 35 saking 100, adhedhasar pambijinipun 28 juru kritik, ingkang negesaken bilih filem punika mboten patosa saé.

                                     

3. Box office

Sinaosa mboten kathah ingkang ngalembana, filem The Host kasil ngempalaken arta dumugi $26.627.201 saking pamirsa Amerika Ler, lan $36.700.000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $63.327.201, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $40 juta.