Back

ⓘ Flight (filem 2012)




                                     

ⓘ Flight (filem 2012)

Flight yaiku film drama thriller Amerika Serikat sing disutradarai dening Robert Zemeckis lan digawé dening Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Jack Rapke, Steve Starkey lan Robert Zemeckis. Naskah film iki ditulis dening John Gatins. Juru paraga film iki yaiku Denzel Washington, Don Cheadle, Kelly Reilly, John Goodman, Bruce Greenwood, Brian Geraghty, Tamara Tunie lan Melissa Leo.

Film Flight minangka kolaborasi film kaping pindho Denzel Washington lan John Goodman sawisé film Fallen. Film kasebut ditayangke ing Festival Film New York nalika 14 Oktober 2012 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 2 November 2012. Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

                                     

1. Paraga

  • John Goodman minangka Harling Mays
  • Nadine Velazquez minangka Katerina "Trina" Márquez
  • Garcelle Beauvais minangka Deana Coleman
  • Don Cheadle minangka Hugh Lang
  • Peter Gerety minangka Avington Carr
  • Melissa Leo minangka Blok Ellen
  • Brian Geraghty minangka Ken Evans
  • Piers Morgan minangka awakmu dhewe
  • Bruce Greenwood minangka Charlie Anderson
  • Kelly Reilly minangka Nicole Maggen
  • Justin Martin minangka Will Whitaker, Jr.
  • James Badge Dale minangka wong enom sing lancip
  • Tamara Tunie minangka Margaret Thomason
  • Denzel Washington minangka William "Whip" Whitaker, Sr.
                                     

2. Tanggepan Juru Kritik

Film Flight nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film kasebut nduweni rating 78%, miturut 225 review, kanthi rating rata-rata 7/10. Adhedhasar Metacritic, nilai film iki 76 saking 100, adhedhasar 40 kritik, nuduhake "ulasan apik". Adhedhasar CinemaScore, film iki entuk nilai "A-" saka panonton film kanggo skala A + nganti F.

                                     

3. Box Office

Film Flight entuk $ 93.772.375 ing Amerika Utara lan $ 68.000.000 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 161.772.375, ngluwihi biaya produksi film $ 31 yuta.

Ing bukaan akhir pekan, film iki entuk $ 24.900.566, ndadikake nomer loro ing box office sanduwure film Wreck-It Ralph.

                                     
  • kaliyan Washington ing filem Flight lan kaliyan Fuqua ing filem Olympus Has Fallen 2013 Marton Csokas ugi katetepaken mlebet filem punika ing surya 17
  • pakaryané ing NBC ya iku sèri skètsa komedi Saturday Night Live 2005 2012 lan sawenèh filem contoné Knocked Up 2007 Walk Hard: The Dewey Cox Story 2007
  • kanggo Best Picture Motion - Musikal utawa Komedi. Yakup logo 1935 - 1953 The Flight of the Phoenix 1965 Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture
  • Jerusalem Post. 17 Juli 2014. Dibukak ing 17 Juli 2014. Malaysia Airlines Flight 17: Officials say plane shot down over Ukraine Resolution 2166 2014