Back

ⓘ United 93 (filem)




                                     

ⓘ United 93 (filem)

United 93 yaiku film dokumenter 2006 sing ngandhani babagan momen nyata ing bidang United Airlines Flight 93 sing dibajak ing serangan 11 September 2001. Film kasebut nyoba kanggo dicithak kanthi tepat sabisa, ing wektu nyata, sing dikenal minangka momen kepahlawanan sing minangkane simbol. Film iki digawé kanthi kerja keras saka kabèh kulawarga wong ing pesawat kasebut.

wiwit tayang ing 26 April ing Festival Film Tribeca taun 2006 ing New York City, sawijining festival sing diadegaké kanggo ngrayakake New York City minangka salah sawijining pusat pembuatan film utama lan kanthi niat nulungi mbantu manèh wilayah Manhattan. Sawetara anggota kulawarga penumpang ing bidang kasebut rawuh ing wiwit tayang kanggo nuduhake dhukungan.

Film iki wiwit disebar ing saindhenging Amerika Serikat tanggal 28 April 2006. Sapérangan 10% saka pendapatan reged saka telung dina wiwitan ing akhir minggu bakal disumbang kanggo mbangun tugu peringatan kanggo korban Penerbangan 93.

                                     

1. Pranala njaba

  • Situs resmi
  • United 93 di Internet Movie Database
  • Are you guys ready? Lets Roll
  • United 93 - The Movie iklan online arsip iklan online
  • United 93 - The Movie Fan site
  • September 11 Films at the Tribeca Film Festival - About.com