Back

ⓘ The Big Short (filem)




                                     

ⓘ The Big Short (filem)

The Big Short yaiku film komedi biografi Amerika Serikat taun 2015 kang disutradarani dening Adam McKay lan digawé dening Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Arnon Milchan lan Brad Pitt. Naskah film iki ditulis dening Adam McKay lan Charles Randolph adhedhasar buku The Big Short Michael Lewis lan kisah nyata krisis finansial 2007-2008 sing disebabake bledosan pasar. Juru paragane yaiku Kristen Bale, Steve Carell, Ryan Gosling lan Brad Pitt.

Film The Big Short wiwit tayagn ing American Film Institute Festival ing November 12, 2015 lan dirilis ing Amerika Serikat ing 11 Desember 2015 ing winates lan wiyar 23 Desember 2015 basis. Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

                                     

1. Tanggepane juru kritik

Film Big Short nampa komentar positif saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 88%, miturut 301 review, kanthi rating rata-rata 7.8 / 10. Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 81 saking 100, adhedhasar 45 kritik, nuduhake "pangenalan universal".

                                     

2. Box office

Film Big Short entuk $ 70.259.870 ing Amerika Utara lan $ 63.181.000 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 133.440.870, ngluwihi biaya produksi film yaiku $ 28 yuta.

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 705.527, pikantuk urutan 15 ing box office. Nanging, ing bukaane akhir minggu secara luas, film kasebut entuk $ 10.531.026, ndadike urutan 6 ing box office.

                                     
  • ing 2015 - 05 - 21. On the Set for 5 25 15: Chris Pratt Starts on The Magnificent Seven, Brad Pitt and Christian Bale Wrap The Big Short Ssninsider.com
  • Allen. Little Ag vs. Big Ag? Best Bet On Both. St. Paul Pioneer Press. 18 Juni 2009. Food, Inc. Gets Promo on Yogurt Lids. The Hollywood Reporter.
  • the - big - short WCDPGyePVXmlYcJC.99 Greene, Andy February 21, 2017 Will Ferrell on Step Brothers Sequel: You Have to Resist the Temptation
  • anyar karo Big Artiste Manajemen, kang kagolong anak perusahaan Mèi Ah Entertainment. Awit taun 1995 nganti saiki, Leung wis mbintangi filem kang akehé
  • with Love. Dhèwèké uga dadi modhèl karakter Big Boss sajeroning video game Metal Gear 2: Solid Snake The Official Website of Sir Sean Connery - Biography
  • kalebet filem Mickey Mouse, King of the Elves, adhedhsar saking Philip K. Dick short story lan minangka asiling adhaptasi saking Marvel Comics Big Hero
  • Talk minangka Sean Paramedics minangka ingkang gadhah van lan The Big Short minangka Lawrence Fields Kajawi punika, Letts ugi dados paraga panyengkuyung
  • 2003 swara My Short Film 2004 subyek cendhek Finding Dory minangka Dory 2016 swara My Point...And I Do Have One  1995 The Funny Thing Is..
  • diprodhuksi bebarengan Davis Entertainment dan TSG Entertainment The Big Short 11 Dhésèmber 2015 Distribusi internasional waé, diprodhuksi bebarengan