Back

ⓘ Insidious (filem)




                                     

ⓘ Insidious (filem)

Insidious adalah nggih punika sesirah filem horor saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning James Wan. Skénarionipun kaanggit déning Leigh Whannell. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Jason Blum sesarengankaliyan Oren Peli lan Steven Schneider. Wondéné tanggel jawab babagan musik kapasrahaken dhumateng Joseph Bishara. Sinematografi dipuncakaken déning John R. Leonnetti. Sawetawis juru besut kalampahaken déning James Wan lan Kirk Morri. Para juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye, lan Barbara Hershey. Insidious katepangaken kaping pisan wonten adicara TIFF, surya 14 Sèptèmber 2010. Lajeng kababar kagem para pamirsa Amérikah Sarékat surya 1 April 2011. Kanthi rantaman Insidious adalah nggih punika sesirah filem horor saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning James Wan. Skénarionipun kaanggit déning Leigh Whannell. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Jason Blum sesarengankaliyan Oren Peli lan Steven Schneider. Wondéné tanggel jawab babagan musik kapasrahaken dhumateng Joseph Bishara. Sinematografi dipuncakaken déning John R. Leonnetti. Sawetawis juru besut kalampahaken déning James Wan lan Kirk Morri. Para juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye, lan Barbara Hershey. Insidious katepangaken kaping pisan wonten adicara TIFF, surya 14 Sèptèmber 2010. Lajeng kababar kagem para pamirsa Amérikah Sarékat surya 1 April 2011. Kanthi rantaman $1.5 yuta, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $97.009.150.5 yuta, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi.009.150.

                                     

1. Juru paraga

  • Ty Simpkins minangka Dalton Lambert
  • Rose Byrne minangka Renai Lambert
  • Leigh Whannell minangka Specs
  • Lin Shaye minangka Elise Rainier
  • Andrew Astor minangka Foster Lambert
  • Patrick Wilson minangka Josh Lambert
  • Angus Sampson minangka Tucker
  • Barbara Hershey minangka Lorraine Lambert
                                     
  • waralabané, Insidious 2011 Insidious Bab 2 2013 lan Insidious Bab 3 2015 sing gunggung brutoné 357.7 yuta ing sakubenging dunya. Loro filem sing
  • Insidious iku sawijining filem fantasi horor saka Amérika Sarekat kang dirilis ing tanggal 1 April 2011. Film iki dimainaké déning Patrick Wilson minangka
  • Collis, Clark November 16, 2012 The Conjuring First look at Insidious director James Wan s new horror movie Entertainment Weekly. Dibukak
  • Frederator Networks, Inc. Hans, Dennis February 18, 2005 Plankton s insidious technosexual agenda National Catholic Reporter. Imaginext SpongeBob