Back

ⓘ Prau panumpes Jepang Akatsuki (1932)




Prau panumpes Jepang Akatsuki (1932)
                                     

ⓘ Prau panumpes Jepang Akatsuki (1932)

Prau Akatsuki iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing subklas Akatsuki. Prauné minangka prau angka telu kang kaaran mitrut jenengé "Akatsuki".

Akatsuki kapernahaké rikala 17 Fèbruari 1930 ing Sasebo, Nagasaki déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 7 Mèi 1932. Prau iki kinepyakaké rikala 30 Novèmber 1932 ing pamangkuné Mayor Ichimatsu Takahashi. Prau iki kèrem rikala 13 Novèmber 1942 ing Guadalkanal 09°17′S 159°56′E.

                                     
  • Prau panumpes Jepang Hibiki 1932 Long Lancers. Combinedfleet.com. Globalsecurity.org. Prau panumpes klas Fubuki Globalsecurity.org. Prau panumpes
  • Prau Ikazuchi 雷, Prau Ikazuchi? Bledhèg iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang Prauné