Back

ⓘ Prau panumpes Jepang Teruzuki (1941)




                                     

ⓘ Prau panumpes Jepang Teruzuki (1941)

Prau Teruzuki iku prau panumpes klas Akizuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Teruzuki".

Teruzuki kapernahaké rikala 13 Novèmber 1940 déning Mitsubishi Heavy Industries; banjur kababar rikala 21 Novèmber 1941. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Agustus 1942 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Tsuneo Orita. Prau iki kèrem rikala 12 Dhésèmber 1942 ing Perang Guadalkanal 09°13′S 159°46′E.

                                     

1. Wacan liyané

  • Chesneau, Roger, ed. 1980. Conways All the Worlds Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter 1977. Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.
  • Whitley, M. J. 1988. Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.