Back

ⓘ Wedhak




Wedhak
                                     

ⓘ Wedhak

Wedhak ya iku salah sawijining jinis kosmètik kang dianggo ing rai. Wedhak duweni partikel kang alus. Ana 2 jinis wedhak ya iku wedhak padhet lan wedhak tabur. Loro-loroné duwé ancas ya iku kanggo mutihaké rai, nyamaraké totol ireng, lan mbiyantu rai supaya ora katon nglenga. Wédhak tabur iku jumbuh kanggo kulit sing nglenga lan kukulen amarga wedhak tabur ora nutup pori-pori sing ana ing rai saèngga ora nggawé komédho lan nuwuhaké kukul. Wedhak padhet iku jumbuh kanggo kulit sing wérnané ora rata amarga bisa madhakaké werna kulit ing rai. Sakdurungé nganggo wedhak biasané nganggo alas wedhak utawa palembap luwih dhisik supaya awèt suwé.

                                     
  • utawa ambu awaké manungsa. Kosmètik kalebu krim perawatan kulit, lotion, wedhak parfum, lipstik, cet kuku tangan lan sikil, mata lan riasan rai, lensa
  • saperlu ngucapaké rasa mèlu bungah, lumrahé kanthi nggawa bingkisan wujud wedhak sabun, kopi, gula lan sapanunggalané. Sing tumindak minangka pangarsa adicara
  • kasumpelan lumrahé uga disebabaké kosmetik kang ngandhut akèh lenga utawa wedhak kang nyampur karo foundation. Konsumsi obat kortikosteroid, kaya ta oral
  • bekatul katul sega sambel gèpèng kedhelé kang digorèng, kembang borèh, wedhak abon - abon, kinang, juruh, pulo gimbal pulo gringsing, godhong pulutan Urène
  • kertas, karton, bantal lan papan témbok, lan pathiné minangka bahan dhasar wedhak lem lan sabun. Ampas sisa gawé glepung dimupangataké kanggo pakan sato
  • prosès èksprèsi lan ekstrasi pelarut. Lengan atsiri minangka lenga wangi, wedhak kanggo rasa ing panganan lan ombé - ombénan, uga ing prodhuk - prodhuk kanggo
  • Badhut ya iku wong kang nglipur kanthi macak rainé nganggo wedhak kang kandel lan nganggo klambi kang anèh lan warna - warni. Badhut uga pinter kanggo mragakaké
  • Wêdakakêna Baby iku sawijining astringent wêdakakêna digunakake kanggo nyegah popok lan Efesus kosmetik. Bisa uga kalebu talcum ing kasus iki uga diarani