Back

ⓘ Prau panumpes Jepang Kazagumo




Prau panumpes Jepang Kazagumo
                                     

ⓘ Prau panumpes Jepang Kazagumo

Prau Kazagumo iku prau panumpes klas Yūgumo kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telu ing klas Yūgumo.

Kazagumo kapernahaké rikala 23 Dhésèmber 1940 déning Fujinagata Shipyards; banjur kababar rikala 26 Sèptèmber 1941. Prau iki kinepyakaké rikala 28 Maret 1942 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Masayoshi Yoshida. Prau iki kèrem rikala 8 Juni 1943 déning USS Hake cedhak Lempongan Davao 06°03′N 125°57′E.

                                     

1. Wacan liyané

  • Campbell, John 1985. Naval Weapons of World War II. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-459-4.
  • Whitley, M. J. 1988. Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.
  • Chesneau, Roger, ed. 1980. Conways All the Worlds Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter 1977. Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.