Back

ⓘ Prau panumpes Jepang Hatsuharu (1933)




Prau panumpes Jepang Hatsuharu (1933)
                                     

ⓘ Prau panumpes Jepang Hatsuharu (1933)

Prau Hatsuharu iku prau panumpes klas Hatsuharu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka siji ing klas Hatsuharu.

Hatsuharu kapernahaké rikala 14 Mèi 1931 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 22 Fèbruari 1933. Prau iki kinepyakaké rikala 30 Sèptèmber 1933 ing pamangkuné Mayor Yoshioki Tawara. Prau iki kèrem rikala 13 Novèmber 1944 ing Lempongan Manila 14°35′N 120°50′E.

                                     

1. Wacan liyané

  • Howarth, Stephen 1983. The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8.
  • DAlbas, Andrieu 1965. Death of a Navy: Japanese Naval Action in World War II. Devin-Adair Pub. ISBN 0-8159-5302-X.
  • Lengerer, Hans 2007. The Japanese Destroyers of the Hatsuharu Class. Warship 2007. London: Conway. pp. 91–110. ISBN 1-84486-041-8.
  • Watts, Anthony J 1967. Japanese Warships of World War II. Doubleday. ASIN B000KEV3J8.
  • Morison, Samuel Eliot 1961. Aleutians, Gilberts and Marshalls, June 1942-April 1944, vol. 7 of History of United States Naval Operations in World War II. Boston: Little, Brown and Company. ASIN B0007FBB8I.
  • Whitley, M J 2000. Destroyers of World War Two: An International Encyclopedia. London: Arms and Armour Press. ISBN 1-85409-521-8.
  • Brown, David 1990. Warship Losses of World War Two. Naval Institute Press. ISBN 1-55750-914-X.
  • Jentsura, Hansgeorg 1976. Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. US Naval Institute Press. ISBN 0-87021-893-X.
                                     
  • Prau Hatsushimo 初霜, Prau Hatsushimo? Beku wiwitan iku prau panumpes klas Hatsuharu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan
  • Prau Yūgure 夕暮, Prau Yūgure? Sonten iku prau panumpes klas Hatsuharu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang Prauné
  • Prau Ariake 有明, Prau Ariake? Fajar iku prau panumpes klas Hatsuharu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang Prauné
  • Prau Nenohi 子日, Prau Nenohi? Dina warsa enggal iku prau panumpes klas Hatsuharu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan
  • Kamaharajan Jepang Shiratsuyu kapernahaké rikala 14 Novèmber 1933 déning Uraga Dock Company. Prau iki kababar rikala 5 April 1935. Prau iki kinepyakaké