Back

ⓘ Prau pangayom pasisir Jepang Sado




Prau pangayom pasisir Jepang Sado
                                     

ⓘ Prau pangayom pasisir Jepang Sado

Prau Sado iku prau pangayom pasisir angka telu ing klas Etorofu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Sado.

Sado kapernahaké rikala 21 Fèbruari 1942 déning Nippon Kōkan; banjur kababar rikala 28 Novèmber 1942. Prau iki kinepyakaké rikala 27 Maret 1943 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Motonari Matsubayashi.

Sado kérem rikala 31 Mèi 1944 cedhak Bataan 14°25′N 120°00′E.

                                     

1. Wacan liyané

  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter 1977. Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.
  • Chesneau, Roger, ed. 1980. Conways All the Worlds Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.