Back

ⓘ Rujak duduh pindhang




Rujak duduh pindhang
                                     

ⓘ Rujak duduh pindhang

Rujak duduh pindhang iku campuan antawis woh-wohan seger mirip salad legi utawa salad gula. Tuladha woh-wohan sing dipigunakaké padha karo salad gula kaya ta bengkuang, kates, dhondhong, timun, blimbing, lan liya-liyané. Woh-wohan iki dioncèki lan banjur dicithak dadi rajangan cilik. sing mbedakaké saka salad biasa yaiku gegenep, yaiku dhudhuh sing digawé saka iwak, uyah, tempe, lan lombok abang. Kabèh bahan gegenep kasebut digiling nganti alus, nanging ora ana banyu sing diwenehaké amarga campuran karo kecap pindhang.

                                     

1. Ngolah

Pisanan, lombok, terasi lan uyah diuleg nganti alus. Sawisé alus, saos kecap ditambahaké ing pindhang kasebut. Banjur pindhang saos wis diudhak supaya rempah-rempah sing apik lan dianggo campuran rasané saus pindhang bisa ènak. Banjur woh-wohan sing dicampur kasebut dicithak cilik-cilik. Pungkasané yaiku woh diudhak supaya saus pedhes bisa disirep. Racaké salad iki dilebokaké ing mangkuk utawa piring.