Back

ⓘ Wit èk




Wit èk
                                     

ⓘ Wit èk

Ek ya iku istilah sing asalé saka basa Walanda Eiken, kanggo ngarani jeneng sawetara ratus spesies wit lan suket perdu ana ing genus Quercus lan sawetara genus, mligine Cyclobalanopsis lan Lithocarpus. Genus iki asalé saka tlatah bumi ing sisih lor, lan kalebu semak perennial lan spesies perennial ijo kang sumebar saka garis lorek kang adhem ana ing Asia tropis lan Amérika.

Jenis saka genus Quercus sing kasebar ing nagara Indonesia ya iku mempening Quercus argentata karo pasangan jambé Quercus gemelliflora.

                                     

1. Pranala njaba

  • Oak Trees of the Lowcountry South Carolina - Pustaka Beaufort County
  • Flora saka Amérika Lor: Quercus
                                     
  • wit èk Kanthi murka, wong suci mau kongkonan marang panggiluté negor wit èk mau. Lan kaelokan dumadakan kelakon ing kono. Ing tilasé tegoran kayu èk
  • lumahing watang kayu sing ngopos saka wit Castanopsis cuspidata, Castanea crenata kastanye lan sajenis wit èk Quercus acutissima. Watang saka awak woh