Back

ⓘ Panganan Jeolla




Panganan Jeolla
                                     

ⓘ Panganan Jeolla

Ulah-ulahan Jeolla yaiku sawijining sajian asale saka daerah Jeolla, wilayah paling kidul ing Semenanjung Korea. Ing zaman modern iki Jeolla dipérang dadi Provinsi Jeolla Lor lan Provinsi Jeolla Kidul. Jeolla wis tau dijuluki lumbung beras Korea amarga lemah kang subur.

Dataran Naju ana Jeolla kidul diarani minangka produsen beras lan tanduran sekunder ing Korea. Wilayah Jeolla dijuluki Kawasan Sambaek, "wilayah putih", amarga ngasilake 3 jinis asil bumi putih sing akeh banget kaya ta beras, katun lan benang sutra. panganan liyane sing diprodhuksi dening wilayah Jeolla kalebu jus, ginseng, kentang legi, woh-wohan lan panganan laut. Amarga wilayah tanah lan segara sing sugih, dibandhingake karo wilayah liyane ing Korea, wong Jeolla wis nggawe masakan sing luwih unik.

                                     

1. Masakan khas

  • Gwangyang Bulgogi, daging sapi panggang khas kutha Gwangyang.
  • Jeonju bibimbap, varian saka nasi campur saka kutha Jeonju.
  • Baekhapjuk, bubur kepah, khas Buan.
  • Euneogui, iwak Ayu panggang, spesies Gokseong. Iwak Ayu ditemokake saka Kali Seomjin.
                                     
  • Pulo Gyeongsang, Jeolla lan Jeju misuwur amarga gejang khas dhewe - dhewe. Iki minangka spesialisasi khusus Yeosu ing Provinsi Jeolla Selatan, lan sajian
  • warni variasi gumantung tlatah ingkang wonten ing Koréa. Kutha Jeonju ing Jeolla Utara punika kutha asaling variasi Bibimbap, ingkang paling kawentar ing
  • Wiwitane dadi panganan kerajaan, tteok - galbi saiki dadi spesialisasi lokal Provinsi Gyeonggi ing wilayah tengah - kulon lan Provinsi Jeolla Selatan ing wilayah
  • Gangjin 강진군 ya iku sawijining kabupatèn kang dumunung ing pasisir provinsi Jeolla Kidul, Koréa Kidul. Kawit biyèn laladan iki dikenal minangka produsen kramik