Back

ⓘ Umub




Umub
                                     

ⓘ Umub

Umub ya iku sawijining kahanan ing babagan substansi sing owah saka tahap cair menyang fase gas. Suhu ing zat cair ing tekanan 1 atmosfir diarani titik didih. Nalika umub, su

, suhu cairan ora bisa nambah amarga panas sing diwenehi bakal digunakake kanggo ngowahi cairan menyang gas.

                                     

1. Jinis

Umub dipérang dadi 2 jinis, yaiku nggodhok kanthi sedheng nggodhog kolam lan mili nggodhok nggodhok. Jendhela bisu yaiku acara sing nggodhok sing ana ing permukaan sing digawé panas lan dicelup ing puddle cairan tanpa aduk. Aliran didih minangka acara nggodhok sing dumadi ing saiki sing mili lan lumahing sing nggodhok minangka bagéan saka jalur alir. Aliran fase cair lan aliran fasa uap sing ana gandhèngané ing alur iku penting kanggo aliran rong fase.

                                     

2. Aplikasi

Miturut sinau ing acara sing umub, prinsip bisa digunakake minangka reaktor nuklir sing adhem. Aplikasi liyane yaiku piranti elektronik sing nyenengake ing ngendi kasedhiyan ruwang kang wigati.

                                     
  • zat diumubake saéngga umub lan umube iki banjur diademke manèh ing wujud cuwèran. Zat kang duwé titik umub luwih cendhek bakal umub luwih disik. Metode
  • Blumbang umub utawa Dominikan Lake dumunung ana ing Morne Taman Nasional Trois Pitons - Situs Warisan Dunia Dominika Tlaga iki dibanjiri kanthi fumarol
  • Dashi digawé saka sari kombu lan katsuobushi kang dilebokake ing banyu umub lan disaring sawisé katsuobushi kelem. Saliyané katsuobushi, dashi uga kerep
  • kagawé kanthi cara dikum ana ing cuwèran alkhohol, sari buah, utawa banyu umub sadhéla sawisé gulané ajur. Zabib yaiku kismis sing garing. Zabib iku kalebu
  • entas. Banjur gawé duduh, yaiku santen lan gula jawa di godhog saumuban. Yén wis umub banjur srabi kang wis mateng mau siyap di dhahar nganggo duduhé.
  • kang wis ditumis mau dicemplungaké ing banyu godhogan daging. Masak nganti umub cemplungaké godhong bawang. Dientas, wènèhi brambang gorèng lan suguhaké
  • dipunsingkiraken rumiyin. Santen dipunlebetaken rumiyin ngantos umub lan saged dipunangkat manawi sampun umub lajeng dipunadhemaken rumiyin ngantos anget. Lebetaken
  • banyu panas umub Lenga kanggo nggorèng Gepuk bawang banjur dirajang Campuraké bawang lan godhong brambang ing glepung pathi. Tambahaké banyu umub lan diudhak
  • ager - ager karo banyu godhogan pandan ing panci lan digodhog nganti umub Sakwise umub banjur dicithak lan diadhemake terus di iris kothak - kothak. Campuraké
  • uyah. Tahu dipundang rumiyin supados langkung éco. Tahu saha témpé dipunsukani gula jawa, toya, lan sarem, lajeng dipungodhog ngantos umub Tempe bacem