Back

ⓘ Kangkung cah trasi




Kangkung cah trasi
                                     

ⓘ Kangkung cah trasi

Kangkung cah trasi yaiku panganan adhedasar kangkung kang diosèng karo bumbu- bumbu kaya ta bawang, brambang, lombok lan trasi. Panganan iki bisa dianggo madhang awan utawa soré. Biasané diadol ing warung utawa hik utamané kang sadeyan pecel lélé. Saka rupa, olahan iki mirip karo osèng-osèng kangkung.

                                     

1. Cara nggawé

Piranti

  • Banyu
  • 5 lombok jemprit
  • 3 lombok abang
  • 3 brambang
  • Kangkung rong unting
  • 4 sendhok lenga gorèng
  • Uyah sacukupé
  • 1 wungkus trasi cilik
  • 2 bawang

Cara ngolah

  • Lebokaké ing wajan manèh.
  • Nunggu nganti kangkung empuk.
  • Lebokaké kangkung, banyu lan uyah.
  • Rajang lombok, bawang lan brambang.
  • Lebokake lombok, bawang, brambang lan trasi.
  • Kumbah kangkung banjur dirajang 7 sèntimèter.
  • Osèng nganti ambuné arum.
  • Entas lombok, brambang, bawang lan trasi.
  • Uleg nganti lembut ing lèmpèr.
  • Dèleh ing piring lan bisa disajèkaké.
  • Lebokaké lenga ing wajan lan urupaké geni.
  • Entas saka kompor.