Back

ⓘ Tahu bundher




Tahu bundher
                                     

ⓘ Tahu bundher

Tahu bundher sing misuwur kanthi jeneng tahu bulat yaiku jajanan pinggir dalan saka olah-olahan tahu kang wujudé bundher lan njeroné kopong. Jajanan iki biasané didol limang atus sak iji. Nyamikan racaké iki didol nganggo montor bak kabuka sing surasané bak iku ana juru masak, bahan tahu, kompor lan piranti nggorèng. Biasané tahu iki dipangan karo saos utawa bubuk lombok.

                                     

1. Cara nggawé

Tahu bundher kalebu panganan kang gampang nggawéné.

Piranti kang dicepakaké:

  • Saos utawa bubuk lombok
  • Lenga gorèng
  • Bubuk mrica 1 sendhok tèh
  • 7 tahu putih
  • Bubuk bawang putih 1 sendhok tèh
  • 2 kuning endhog
  • Sejumput soda kuwé
  • Glepung 5 sendhok
  • Sejumput uyah

Cara ngolah:

  • Walik tahu lan enténi nganti wernané soklat.
  • Goreng tahu sing wis dadi ès ing lenga panas banjur wajané ditutup supaya ora kecipratan lengané.
  • Bentuk tahu iku bundher-bundher.
  • Angkat tahu nganggo èrok-èrok banjur diwènèhake piring lan dikepyuri bubuk lombok uga saos.
  • Remet tahu nganti alus bajur dicampuraké karo endhog, uyah, mrica, bawang lan soda kuwé.
  • Tahu bundher banjur diwènèhake freezer paling sethithik 2 jam nganti atos kaya ès.
  • Cepakaké lenga sing akèh ing wajan lan ditunggu nganti panas.
                                     
  • rupané awujud daging sing dicampur glepung kanji sithik lan diwangun bundher - bundher Bakso iku asalé saka basa Cina kang kasusun saka rong tembung, yaiku
  • bisa tuwuh nganti 60 sèntimèter. Oyodé tipis lan vertikal, Wohé wujudé bundher lan wernané klawu kaijonan. Kembangé werna kuning - kaijonan lan bisa malih