Back

ⓘ Samosa




Samosa
                                     

ⓘ Samosa

Samosa yaiku panganan arupa pangsit goréng segi telu. Olah-olahan iki asalé saka Asia Tengah lan Asia Kidul. Nyamikan iki adhedhasar kulit pangsit saka glepung lan diisi manéka werna kaya ta kenthang godhog, daging giling lan bumbu rempah-rempah. Racaké Samosa dipangan karo saos minangka gegenep.

                                     

1.1. Cara nggawé Isèn-isèn samosa

  • Brambang bombay 1
  • Iwak sapi giling utawa kornèt 250 gram
  • Karè bubuk 1 sendhok tèh
  • Gula ½ sendhok tèh
  • Bawang 3
  • Lenga gorèng 250 ml
  • Uyah ½ sendhok tèh
  • Godhong brambang 2 lonjor
  • Mrica bubuk ½ sendhok tèh
  • Brambang 4
  • Kenthang godhog 2 wiji
                                     

1.2. Cara nggawé Cara ngolah

  • Panasaké minyak sethithik kanggo ngoseng isèn-isèn.
  • Cithak adhonan tipis-tipis kanthi maujud segi telu,
  • Entas lan wènèhaké piring.
  • Entas menawa wis mateng.
  • Tunggu nganti adhem.
  • Lempit nganti isi bisa katutup kulit.
  • Lebokaké kabèh piranti isi ing wajan osèng.
  • Gorèng samosa ana ing lenga panas.
  • Wènèhaké rajangan brambang lan osèng nganti arum ambuné.
  • Campur kabèh bahan kulit samosa ing manci banjur diulèni nganti kalis.
  • Lebokaké isèn-isèn ing kulit samosa udakara 3 sendhok pangan.
  • Entèni nganti wernané kuning kasoklatan.
  • Tambahi saos utawa lombok jemprit ing piring lan samosa luwih ènak dipangan nalika anget-anget.
  • Rajang alus bawang, brambang, brambang bombay lan godhong brambang.