Back

ⓘ Setatsiyun sepur ing Sumatra Kulon




                                               

Setatsiyun Pariaman

Setatsiyun Pariaman ya iku stasiun sepur ing Jl. Diponegoro, Kampung Pondok I, Pariaman Tengah, Pariaman. Setatsiyun kang mapan ing +2 m dpl iki ana ing Divisi Regional 2 Sumatera Barat. Setatsiyun iki mapan ing 20 m saka pasisir. Saikine, setatsiyun Pariaman minangka paling minus tumrap jalur kereta api Lubuk Alung-Pariaman. Sejatine, ing sisih lor setatsiyun iki isih ana jalur rel kang purna ing Sungai Limau. Nanging, wiwit taun 1990-an, jalur iki wis ora aktif manèh. Biyèn kerep digunakake kanggo angkudan CPO. Saikine Jalur iki wis direaktifikasi nanging ora tekan Sungai Limau, mung tek ...