Back

ⓘ Bambang Joko Susilo




                                     

ⓘ Bambang Joko Susilo

Bambang Joko Susilo inggih punika satunggaling panyerat saha pangripta cerkak ingkang kawentar. Panjenenganipun purna saking Jurusan Ilmu Jusnalistik wonten ing Sekolah Tinggi Publisistik wiwit saking taun 1985 dumugi lulus taun 1989. Bambang Joko Susilo wiwit nyerat cerkak wiwit pawiyatan madya, karyanipun arupi cerkak laré, cerkak wiranèm, saha cerkak diwasa. Seratan-seratan kasebat kasebar wonten ing pundi-pundi kalawarti saha ariwarti ing antawisipun inggih punika: Sinar harapan, Suara pembaruan, Merdeka, Sinar Pagi, Prioritas, Amanah, Famili, Anda, Sahabat pena, Mutiara, Gadis, Hai, lan sapanunggalanipun.

                                     

1. Karya-karya

Bambang Joko Susilo dumugi sapunika taksih aktif wonten ing kagiyatan sastra saha Komunitas Sastra. Satunggaling komunitas tuladhané inggih punika Bengkel Pengembangan Cerita Anak ingkang dipunadani dèning Pusat Perbukuan Depdikbud wonten ing Cipayung, Bogor, taun 1999. Bambang Joko Susilo ugi sampun natè ngasta manéka warna padamelan, ingkang pungkasan piyambakipun ngasta minangka wartawan free lance. Karya-karyanipun ingkang kawentar antawisipun: Ketika Matahari Tak Tampak kempalan cerkak,1997, Bebek dari kakek cariyos lare,1997, Berburu Belut Keramat Cariyos lare, 1999, Aku Mawar Merah Cariyos lare, 1999, Penunggu Bukit Gagak Cariyos lare, Bimo Anak Indonesia Cariyos lare, Percintaan Sunyi Kempalan cerkak, mawi prawacana dèning Korrie Layun Rampan lan sapanunggalanipun.

                                     
  • Sebelas Maret utawi UNS SME s Awards 2012, Bebingah saking Présidhèn RI, Susilo Bambang Yudhoyono minangka salah satunggaling kutha ingkang saé piyambak ing
  • Jendral TNI Susilo Bambang Yudhoyono Jawa: ꦯ ꦱ ꦭꦨꦩ ꦧ ꦪ ꦝꦪꦟ kang lair ing Pacitan, Jawa Wétan, tanggal 9 September 1949 iku mantan pènsiunan jéndral
  • Bambang Nurdiansyah lair ing Banjarmasin, Kalimantan ya iku, 28 Dhésèmber 1958 umur 62 taun sawijining pelatih lan uga mantan juru main bal - balan legendaris
  • dhateng présidhèn. Wantimpres kaping sapisan dipunbentuk déning Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono ing taun 2007. Lembaga punika inggih terasanipun saking Dewan
  • Soeharto. Soekarno, Proklamator lan Présidhèn Républik Indonésia ke 1. Susilo Bambang Yudhoyono, Présidhèn Républik Indonésia ke 6. Megawati Soekarnoputri
  • Tugu Pahlawan Monumen Kapal Selam Songgoriti Selecta Roro Anteng lan Joko Seger Joko Tole Pak Sakera Tokoh - tokoh Jawa Wétan iki uga kalebu sing asal kelahiran
  • Pertimbangan Presiden Indonesia ke 4 Sumiskum Sudharmono Surya Paloh Susilo Bambang Yudhoyono, Presiden Republik Indonesia ke 6 Sutan Syahrir, Mahamantri
  • kedadeyan kuwi, awit saka tudhuhan saka Présidhèn Republik Indonesia Susilo Bambang Yudhoyono sing nganggep dhèwèké gawé rèmèné Indonesia. Nadjib Riphat
  • FEUI wiwit Juni 1998. Ing tanggal 5 Dhésèmber 2005, nalika Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono mbiwara perombakan Kabinèt, Sri Mulyani dipindhah dadi Mantri
  • Herlambang, Artis Istiqlal, pengusaha Jero Wacik, Mantri Kebudayaan dan Pariwisata Joko Anwar, penulis naskah filem Jusman Syafii Djamal, Mantan Direktur Utama PT
  • Megawati Soekarnoputri. Ing taun 2004 présidhèn Indonésia kang anyar yaiku Susilo Bambang Yudhoyono. Indonésia saiki nggémbol prakara akèh, wiwit saka dhuwit