Back

ⓘ Saadah Alim




                                     

ⓘ Saadah Alim

Saadah Alim inggih punika panulis uga wartawan saking Padang, Sumatra Kulon. Sasampunipun purna ing pawiyatan Sekolah Guru wonten ing Bukittinggi, piyambakipun ngasta wonten HIS ing Padang antawis taun 1928-1920, lan ngasta ing Meisjes Normaal School ingkang ugi mapan ing Padang. Piyambakipun lajeng mlebet ing jurnalistik kanthi mbabaraken kalawarti wanodya: Suara Perempuan, pikantuk pambiyantu dhateng Kalawarti Bintang Timur, dados pangarsa ing Kalawarti Krekots Magazine, ingkang salajengipun dipundadosaken lampiran ing kalawarti Bintang Timur, dados pembantu tetap majalah dan harian: Bintang Hindia, Panji Pustaka, Het Dagblad, Pustaka Timur, Volkscourant.

                                     

1. Karya

Pembalasannya drama, 1940, Taman Penghibur Hati kumpulan cerpen, 1941, Zuleika Menyingsingkan Lengan Baju terjemahan saking seratanipun Reisco, Angin Timur Angin Barat tejemahan novel, 1949, Seratanipun Pearl S. Buck, Marga Hendak Tegak Sendiri terjemahan novel, 1949, seratanipun Freddy hagers, Jacob si Lurus Hati terjemah cerita anak, 1949, seratanipun Maryat Pengalaman Huckleberry Finn terjamah cerita anak, 1949, seratanipun Mark Twain, Rahasia Bilik Terkunci terjemah cerita anak, seratanipun Diet Kramer, Menghadapi Hidup Baru terjemahan seratan saking G.A. Leenbruggen, lan sanès-sanèsipun.

                                     
  • novèl, tokoh feminis Indonésia Rosita Sihombing, penulis buku, jurnalis Saadah Alim sastrawan, penulis carkak Samiati Alisjahbana, sastrawan, penulis puisi