Back

ⓘ Wildan Yatim




                                     

ⓘ Wildan Yatim

Wildan Yatim, ya iku sastrawan lan pakar ing bidang biologi. Wildan Yatim wis merkolèh sawenèh pangaji lan pangalembana ing sayembara-sayembara nulis.

                                     

1. Pendhidhikan

Wildan Yatim namataké pendhidikané ing Madrasah Ibtidaiyah Muhammadiyah taun 1946 lan SD ing Ujung Gading taun 1948. Banjur ngalih ing SMP Lubuk SIkaping lan tamat ing taun 1951. Dados Wildan ngalih ing SMA Widyasana ing Jakarta lan ditamataké taun 1954. Dhèwèké mbacutaké kuliyah ing jurusan biologi Institut Teknologi Bandung taun 1961. Wildan merkolèh Certificate in Medical Science ing Hongkong University taun 1981 lan ngéntukaken pangkat Doktor saking Universitas Padjadjaran, Kutha Bandhung taun 1988.

                                     

2. Pagawéyan

Wildan Yatim naté dadi anggota Himpunan Mahasiswa Islam HMI, Redhaktur Kalawarta Èlmiyah Scientiae 1958, Redhaktur Mahasiswa Indonesia édisi Jawa Kulon, Asistèn Ketua KASI Bandung 1966-1968, Dhosèn Fakultas Kedokteran Universitas Andalas, Pengageng Dekan FIPIA Universitas Andalas, Padang, Dhosèn Fakultas Kedokteran Universitas Padjadjaran, Kutha Bandung.

                                     

3. Karya-karya

Seratan ingkang sampun wiyar, antawisipun:

  • Kumpuian cerpen "Saat Orang Berterus Terang" taun 1974.
  • Kumpuian cerpen "Jalur Membenam" taun 1974.
  • Novelet "Hati Bernyanyi".
  • Buku teks "Embryologi" taun 1978.
  • Buku teks "Genetika" taun 1980.
  • Kumpulan cerpen "Di Muka Pintu" taun 1975.
  • Cerpen "Surau Baru", ngéntukaken pangalembana taun 1969.
  • Buku teks "Biologi" taun 1974.
  • Kumpulan cerpen "Pertengkaran" taun 1976.
  • Novel remaja "Pondok di Balik Bukit" taun 1979.
  • Cerpen "Perburuan Penghabisan" ngéntukaken anugraha Hadiah Hiburan Sayembara ing cerpén Horison taun 1977-1978.
  • Kumpulan cerpen "Selandang" taun 1988.
  • Novelet "Mengarungi Badai".
  • Novel "Galau Meredam" taun 1977.
  • Cerita anak "Petualangan Tam" taun 1979.
  • Novel "Tak Ada Lagi Bayang-Bayang" taun 1981.
  • Novel "Meniti Sinar Senja".
  • Kumpuian cerpen "Pergolakan" ngéntukaken anugraha ketigo ing Sayembara Mengarang Roman Panitia Tahun Buku Internasional DKI taun 1972 lan ing taun 1975 novel niki ngéntukaken anugraha Yayasan Buku Utama Departemen P dan K.