Back

ⓘ Dinullah Rayes




                                     

ⓘ Dinullah Rayes

Dinullah Rayes miyos ing Kalabeso, Kecamatan Alas, Kabupaten Sumbawa, Nusa Tenggara Kilèn, 7 Pèbruwari 1937. Pawiyatan SGB. Panjenenganipun naté dados guru SD, lajeng pindhah tugas wonten ing Kabid Kebudayaan Kabupaten Sumbawa ing Sumbawa Ageng, Januari 1994 pènsiun. Tahun 1986 angsal Tanda Kehormatan Satyalencana Karya Satya Tingkat II saking Présidhèn RI lajeng tahun 1993 angsal Penghargaan Seni saking Pemaréntah Daerah Tingkat I Nusa Tenggara Kilen. Seratanipun sumebar ing manéka koran kaliyan majalah ing sakabèhing Indonésia.

                                     

1. Karya-karya

Karyanipun: Puisi-Puisi ap, 1974, Anak Kecil, Bunga Rumputan dan Capung Ramping kp, 1975, Hari Ulang Tahun kp, 1980, Kristal-Kristal ap, 1982, sareng Diah Hadaning, Pendopo Taman Siswa ap, 1982, Puisi Asean ap, 1983, Angin Senja ap, 1983, Nyanyian Kecil kp, Peta Lintas Batas ap, 1985, sareng Sunaryono Basuki kaliyan Hardiman, Pendakian ap, 1986, Sosok ap, 1986, Istiqlal ap, 1990, Dari Negeri Poci 2 ap, 1994, Ed. F. Rahardi, Buka Daun Jendela Itu kp, 1995, Getar Kreatif ap, 1995, Kebangkitan Nusantara II ap, 1995, Dinullah Rayes Sebuah Otobiografi, Amal Sebuah Patung ap, 1997, Resonansi Indonesia ap, 2000, lan sapanunggalanipun.