Back

ⓘ Bakdi Soemanto




                                     

ⓘ Bakdi Soemanto

Swargi Bakdi Soemanto utawi Prof. Dr. C. Soebakdi Soemanto, S.U inggih punika sastrawan lan dhosèn Fakultas Ngèlmu Budaya ing Universitas Gadjah Mada, Ngayogyakarta.

                                     

1. Pawiyatan

  • Mèlu American Studies Program di Universitas Indonesia 1982
  • Pascasarjana saka Universitas Gadjah Mada Yogyakarta 1985
  • Pendhidhikan Sastra Inggris Fakultas Sastra Universitas Gadjah Mada 1977
                                     

2. Karir

Sadawané pakaryan utawi kagiyatané:

  • Kalenggahan Ketua Umum Dewan Kesenian Yogyakarta
  • Pamulang ing Akademi Basa Asing Kumendaman 1979-1982
  • Pamulang ing Oberlin College lan Northen Illinois University, Amerika Serikat 1986-1987.
  • Redhaktur majalah Peraba 1971-1976
  • Aktif dadi staf peneliti ana ing Pusat Studi Kabudayan lan Owah-owahan Sosial Universitas Gadjah Mada Yogyakarta
  • Pamulang ing Akademi Kewanitaan Yogyakarta 1976-1979
  • Redhaktur majalah Semangat 1975-1979
  • Pamulang ing Fakultas Sastra Sebelas Maret, Solo 1979-1982
  • Pamulang kuliah" Comparative Literature ” lan" Sosiology of American Literature ”.
  • Redhaktur majalah Mahasiswa Indonesia edisi Jawa Tengah 1966-1969
  • Dosen IKIP Sanata Dharma 1971-1979
  • Redhaktur majalah Basis 1965-1967
                                     

3. Karya

Karya pribadinipun inggih punika ngripta tembung pantawis kanggé buku-buku sastra. Dalah karya ingkang diripta sesarengan kados ta: Ambang, Lukisan Matahari, Improvisasi "X", Kepatian Nganti Akrab, lan karya sanèsipun inggih punika: Saka Kertu Natal ke Doktor Plimin kempalan cerpen, 1979.