Back

ⓘ Beksan Endentua




                                     

ⓘ Beksan Endentua

Beksan Endentua yaiku jinis tari kang ana ing dhaérah Mangkutana, Luwu, Sulawesi Kidul. Tari iki kanggo ngucap rasa syukur sawise panen, bisa ditarikaké ing wayah awan utawa dalu.

Tari iki dudu jinis tari pasangan, pambeksa ing tari iki ana 10 wanita lan 4 priya kang kumpul dadi siji mbentuk bunderan.

Salah sawijining pérangan kang ana ing tari iki yaiku mangaru, ing bab iki para pambeksa ngucap syukur marang Gusti kanthi cara nari. Pangucapan syukur iku mau wujudé gancaran ing basa Pamona lan ditembangaké, kairing gong lan kendhang. Piranti kang ana ing tarian iki yaiku, pedhang, perisai, lan godhong soi.