Back

ⓘ Edema paru




Edema paru
                                     

ⓘ Edema paru

Edema pulmonary ya iku cairan kang kakumpul ana ing gronggongan hawa lan parenkim paru-paru kang nyebabaké gangguan obahing hawa lan ndadékaké gagal napas. Kedadéyan iki amarga gagaling jantung kanggo ngompa getih supaya metu saka sirkulasi paru, utawa amarga cedera parenkim utawa pembuluh paru. Anggoné nambani édéma paru fokus ing telung aspèk: kang sapisanan ya iku ngundhakaké fungsi napas, kang nomer loro nambani panyebab, lan katelu nyegah karusakan kang luwih nemen. Edema paru, mliginé ing fasé akut, bisa nyebabaké gangguan ambegan, serangan jantung amarga hipoksia, lan pati.

                                     
  • iku protective antigen PA sing asal saka kapsul poly D - glutamic acid, edema factor EF lan lethal factor LF Katelu toksin iki ora duwé sipat racun
  • punika sebap mlebete cuwèran ing gronggongan udara ing paru - paru Kongesti pulmoner utawi edema pulmoner. Ing stadium miwit saking gagal jantung, penderita
  • liya nanging ora biyasa ya iku trakeitis asebab baktèri, pneumonia, lan edema paru Kira - kira 15 bocah, lumrahé saumuran antarané 6 wulan nganti 5 6 taun
  • cepet contone, kanthi nghirup Auxilosone kanggo ngindhari perkembangan edema paru O Neil, M. J. et al. 2001 The Merck index : an encyclopedia of chemicals