Back

ⓘ Candhi Karang Besuki




                                     

ⓘ Candhi Karang Besuki

Candhi Karang Besuki iku candhi kang ana ning Sukun, Kutha Malang, Jawa Wétan. Panggonané ana ing cerak situs Candhi Badut. Candhi iki digawé saka watu-watuan andesit kang ana ing èrèng gunung lan jembaré 16 x 36 mèter. N. J Krom uga ngarani Candhi Karang Besuki iku dadi Candhi Besuki.

Candhi Karang Besuki duwé wujud denah segi papat kang ukuran jembaré 6.8 m x 6.8 m lan ngadhep ngulon. Panemuan loro arca perunggu kang dideleng saka gayané kaya Parvati dadikaké candhi iki dikira dadi papan ibadah agama Hindhu Siwa.

                                     
  • Candhi Badut iku candhi Hindu - Siwa kang kapernah ing Desa Karang Besuki Sukun, Malang, Jawa Timur. Candhi iki minangka ditemokake taun 1912 dening kontrolis