Back

ⓘ Candhi Tapan




                                     

ⓘ Candhi Tapan

Candhi Tapan ya iku papan kang gawé tapa wong-wong ing jaman biyèn. Candhi Tapan mapané ing aréa persawahan, amarga masyarakat ing kana nyebutké mawi sebutan "Candhi Sawah Tapan". Candhi Tapan nalika tahun 1995 kang ditemokaké ing tengah sawah arupa gundhukan lemah. BP3 Jawa Wétan ngupayakaké perlindungan kanggo njaga papan temuan kanthi cara masang pager saka pring lan ngupaya nylametaké. Nanging, pagawéyan iku durung rampung. Ing wektu iki, sikil candhi tekan dasaré pondasi isih ana ing jero lemah, nanging wujud candhiné wis mulai katon.