Back

ⓘ Kakulawargan




                                     

ⓘ Kakulawargan

Pakumpulan Kakulawargan diadegaké dèning I Ketut Sudiarsa, ing Dènpasar, Bali, ing tanggal 28 Agustus 1980. I Ketut Sudiarsa, kajaba minangka pangadeg pakumpulan, panjenengane uga minangka panampi wulang Kakulawargan. I Ketut Sudiarsa lair ing Dènpasar, tanggal 20 Juli 1940, tamat Sekolah Dhasar taun 1953, amarga masalah wragad ora bisa neruské sekolah, banjur nyambut gawé minangka buruh wedhi, bakul koran, utawa pagawean apa wae sing penting kanthi dalan Dharma utawa Kabeneran. Sawetara taun 1957 panjenengane nerusaké sekolah SMP, nanging ora nganti tamat amarga masalah wragad. Banjur, panjengané nyambut gawé minangka buruh mratakaké lapangan montor mabur Ngurah Rai. Sawisé nyambut gawé, panjenengané pindhah menyang pangecapan layang kabar, lan sempet uga nyambut gawe ing Kantor Pekerjaan Umum Denpasar. Ing taun 1960 panjenengane ndhaptarake minangka TNI Angkata Darat, lan taun 1962 panjenengane dikirim TRIKORA kanggo ngrebut Irian Kulon, lan kompine kasil ing

                                     
  • gadhah sistem adat ingkang kas, ingkang titikanipun inggih punika sistem kakulawargan manut margi tiyang èstri matrilineal lan sanajan budayanipun kiyat