Back

ⓘ Bánh xèo




Bánh xèo
                                     

ⓘ Bánh xèo

Bánh xèo, "pancake ndesis", amarga ana swara sing banter banget nalika mertega diwutahaké ing wajan panas, panganan iki minangka pancake gor`eng Vietnam sing digawé saka glepung, banyu, lan bubuk kunyit. Sawetara barang-barang sing umum yaiku: daging babi, urang, bawang ijo rajang, thokolan, lan kacang délé. Bánh xèo uga disuguhaké nganggo salad, mint, basil Thai, lan iwak mint.

Piring kasebut uga kawentar ing masakan Kamboja, ing papan iki diarani sajian paling asring minangka banh chao. Banh chao Kamboja luwih padha karo gaya Vietnam sisih kidul bánh xèo tinimbang gaya sing ana ing Vietnam Tengah.

                                     
  • Annam In America Page 13 2004 She loved to cook our favorite dishes, bánh xèo and bánh khoái. Cassava Cake Recipe Panlasang Pinoy Recipes Dibukak ing
  • phan phak, variasi karo sayuran sing digoreng. Bánh cuốn didol ing pasar ing California Bánh xèo Bánh Chee cheong fun List of fermented foods List of
  • Khmer: kuyteav, គ យទ វ Banh chiao inggih punika versi tiyang Khmer kanggé Bánh xèo ing masakan Vietnam. Baguette hinggih punika tilas kuliner Perancis. ing
  • panganan saking Vietnam kidul ing antawisipun inggih punika kari lan bánh xèo isi daging babi utawi daging pitik. tiyang Kamboja ingkang kapabgaruh masakan