Back

ⓘ Alib Isa




                                     

ⓘ Alib Isa

Abdullah Shomad utawa luwih dikenal kanthi jeneng Alib Isa yaiku salah sijiné seniman lèter lan kaligrafi sing misuwur ing Indonésia. Alib asalé saka Polokarto, Sukoharjo, Jawa Tengah. Alib iku salah sijiné tokoh perintis sing nyengkuyung bidang seni lètér lan kaligrafi ing Indonesia. Ing taun 2015, dhèwèké ngedegaké Surakarya, wadah kumpul seniman lèter lan kaligrafi sing ana ing Surakarta. Dhèwèké dadi seniman lèter pratama sing ngatur pameran tunggal kaligrafi lan seni lèter ing Indonésia.

                                     

1. Pendhidhikan

Alib Isa ora ngrampungaké kuliah ing Lembaga Pengetahuan Islam dan Arab LIPIA Jakarta. Alib, sing lulusané pesantrèn, ngupayakake katrampilan desain dheweke ing pers cetak ing Solo. Sawisé entuk katrampilan dhesain grapis sing apik, banjur Alib fokus ing seni lètér.

                                     

2. Kinarya

Karya Alib njupuk inspirasi saka Aaron Horkey lan Pena Hitam sing nglukis nganggo ornamèn sing ruwet. Kajaba iku, Alib uga ngaku olèh inspirasi saka budaya Jawa Solo, kaya ta ukiran lan bathik. Pakaryan kasebut wis ana dening pasar manca lan domèstik.