Back

ⓘ Nguyuh




Nguyuh
                                     

ⓘ Nguyuh

Nguyuh yaiku kedadean ekskresi urin ing alat urinasi saka uretra nganti meatus urinal metu awak. Prastawa iki uga dimangerteni minangka pipis lan nguyuh.

Ing kasarasan manungsa lan sawetara kewan liyane proses nguyuh digawa ing kontrol sukarela. Kanggo wong sing isih bayi, sawetara wong tuwa, lan wong kanthi masalah neurologikal, nguyuh bisa kelakon minangka refleks involuntary. Biasané, wong diwasa nguyuh kaping pitu sadina.

                                     

1.1. Ngadeg lungguh utawa lungguh Wong lanang

Ing budaya Kulon, posisi sing ngadeg dianggep sawetara sing luwih kepenak lan luwih becik tinimbang pilihan lenggahan utawa squatting. kanggo nyuda spatter ing urin. Analisis analisa kanthi sistematis babagan pangaruh saka posisi urination ing kualitas urination nemokake yen ing pasien lanang kanthi hiperplasia prostitusi jinise, posisi lenggah luwih unggul dibandhingake karo ngadeg. Pria sehat ora kena dipengaruhi dening posisi kosong.

Review literatur nemokake prabédan budaya ing posisi sing ditampa sacara sosial ing saindenging jagad lan nemu bedane ing posisi sing disenengi: ing Timur-Timur lan Asia, posisi squatting luwih umum, nalika ing jagad Kulon posisi ngadeg lan lungguh luwih umum.

                                     

1.2. Ngadeg lungguh utawa lungguh Wong wadon

Bocah wedok ing akeh kabudayan dianggep luwih becik menawa nguyuh ing posisi lungguh utawa ndhodhok, gumantung saka jinis jamban sing dienggo: Jamban jongkok digunakake kanggo nguyuh ing posisi ndhodhok. Yen ora ana jamban sing kasedhiya, umume migunakake posisi squatting utawa setengah jongkok. Posisi squatting sebagean utawa "berlegar" dijupuk nalika nguyuh dening sawetara wedhok supaya ora lungguh ing kursi jamban sing biyasane kotor nalika nggunakake urinal wedhok. Nanging, posisi iki bisa uga nyebabake uyuh ngumpul ing kandung kemih.

                                     

2. Wacan tambahan

  • Cithakan:EMedicine, describes the neurophysiology of urination
  • "Urination" at HowStuffWorks.com
  • Médhia magepokan buang air kecil ing Wikimedia Commons
  • Young, S. P.; Jackson, H. H. T. 1978. The Clever Coyote. University of Nebraska Press. ISBN 0-8032-5893-3. CS1 maint: ref=harv link
  • Mech, L. David; Boitani, Luigi 2003. Wolves: Behaviour, Ecology and Conservation. University of Chicago Press. ISBN 0-226-51696-2. CS1 maint: ref=harv link
                                     
  • Piranti nguyuh wanita, alat ngompol wanita, utawa piranti mandhiri STP yaiku piranti sing mbantu wanita nguyuh nalika ngadeg. Variasine kalebu corong
  • Piranti anti nguyuh minangka arsitektur musuhan sing dipasang ing Norwich sawijining kutha ing Norfolk, Inggris lan wilayah sekitar ing pungkasan abad
  • tembung turas basa krama, jarwane: nguyuh sahengga peturasan ya iku papan kang kasedhiakake kanggo turas nguyuh Papan iki wujud wadhah utawa témbok
  • pawongan ngrasa terangsang seksual nalika weruh lan mikirake uyuh utawa nguyuh Tembung iki asale saka basa Yunani saka ouron - uyuh, lan lagneia - nafsu
  • lemah lan mbutuhaké wektu kang suwé kanggo nguyuh Ngentèni suwé lagi urin bisa metu. Luwih kerep nguyuh tinimbang lumrahé. Kerep kebelet pipis. Ngrasake
  • asam urat, lan bun Produk sampingan kasebut diusir saka awak sajrone nguyuh yaiku cara utama kanggo ngasilake bahan kimia larut banyu saka awak. Urinalisis
  • korosif. Infèksi saka urétra karan urétritis. Masalah iki luwih umum dumadi ing wanita. Urétritis iku jalaran umum saka dysuria perih nalika nguyuh
  • nggampangaké nguyuh kanggo obat darah kotor, nambah nepsu mangan, mampetké getih yèn lagi tatu, obat lelara kelamin kaya ta nguyuh nanah, nguyuh getih, lan
  • TBC karo demam. Olahan kulit kayu lan oyoté bisa uga kanggo ngobati angèl nguyuh Desa - desa ning Jawa Wétan Jawa Tengah DIY sing nganggo aran Janti dadi
  • orchitis radhang saluran napas bronkhitis Infèksi saluran uyuh, nguyuh nanah, kaputihan, lara untu, Haid ora teratur, lemak awak kakèhan, pelangsing