Back

ⓘ Gerhana (ꦒꦼꦂꦲꦤ)




Gerhana (ꦒꦼꦂꦲꦤ)
                                     

ⓘ Gerhana (ꦒꦼꦂꦲꦤ)

Gerhana yaiku fénoména astronomi ingkang kedadosan menawi setunggal benda angkasa ngabah mlebet bayangan setunggal benda angkasa bénten. istilah niki‌ umumé dipunginakaken konjuk gerhana srengéngé nalika posisi wulan manggen ing antawis Bumi uga srengéngé, utawi gerhana wulan kala sakunjukan utawi kesedayan penampang wulan tertutup dening bayangan Bumi. Nanging, gerhana ugi kedadosan ing fénoména bénten ingkang mboten hubungan kaliyan Bumi utawi wulan, kados ta ing planét bénten uga satelit ingkang dipunpek planét bentén.