Back

ⓘ Kottu




Kottu
                                     

ⓘ Kottu

Kottu, uga ditepungi minangka koththu rotti utawa roti kothu, yaiku olah-olahan saka Sri Lanka kang digawé saka roti godhamba lan jejanganan, endhog utawa daging, lan rempah-rempah. Roti kasebut diterangaké mèmper banget karo jinis sing ditemokaké ing kidul parotta kothu India lan Roti canai. Panganan iki padatané dienggo mangan bengi sing umum, kottu wis misuwur ing kutha-kutha kanthi pedunung diaspora Sri Lanka sing akèh, kaya ta distrik Scarborough Toronto lan tangga Tompkinsville New York City.

Racaké, wong tuku milih apa lan kepiye regané bahan sing disiapaké yen wong liya disiapaké. Kothu dianggep minangka sesuguh Sri Lanka sing padha karo hamburger, babagan kamisuwuran.

                                     

1. Sajarah

Kothu Roti, uga dikenal "Kottu" utawa "Kotthu", yaiku panganan pinggir dalan kawentar sing akéh digunakaké ing saindenging Sri Lanka lan misuwur banget ing masakan Sri Lanka. Tembung "Kothu" tegesé "nyampur" ing basa Tamil lan jeneng kasebut asalé saka kepiyé cepajaké sajian. Kothu Roti duwé asal usul ing komunitas Sri Lanka Sri Lanka. Pasugatan kawentar dipercaya digawé pisanan ing Batticaloa ing taun 1970an.

                                     

2. Nyepakaké

Bebarengan karo roti bakar, bahan liyané yaiku endhog, daging, lan salna, saos / duduh pedhes. Bahan kasebut diosèng ing gridle wesi sing digawé panas nalika disigar lan dicampur karo ketukan sing diulang kanthi nggunakaké lading / susuk wesi abot, swarané bisa dirungokaké saka kadohan. Asring disajèkaké karo Salna, duduh pedhes.