Back

ⓘ Pho




Pho
                                     

ⓘ Pho

Phở utawa pho minangka sop Vietnam sing ngemot duduh, mihun, rempah, lan daging, kadhangkala pitik. Pho minangka panganan sing kawentar ing Vietnam sing disuguhake ing omah, warung lan restoran ing saindenging negara. Pho dianggep minangka sajian nasional Vietnam.

Pho asalé ing wiwitan abad kaping-20 ing sisih lor Vietnam, lan dimisuwurake ing saindenging jagad dening para pengungsi sawise Perang Vietnam. Amarga asal - usul pho kurang didokumentasikake, ana sing ora sarujuk babagan ndaya budaya sing nyebabake pangembangan kasebut ing Vietnam, uga etimologi jeneng kasebut. Gaya phoes Hanoi sisih lor lan Saigon kidul beda karo ambane mi, manis duduh kaldu, lan pilihan obat-obatan.

                                     

1. Sajarah

Pho mungkin ngrembaka saka sajian mi sing padha; upamane, desa ing Vân Cù ujar dheweke mangan pho sadurunge jaman penjajahan Prancis. Maujud modern muncul ing antarane taun 1900 lan 1907 ing Vietnam sisih lor, tenggara Hanoi ing Provinsi Nam Dinh, banjur dadi pasar tekstil sing gedhe. Omah tradisional pho sing dianggep desa Vân Cù lan Dao Cù utawa Giao Cù ing komune Dông Xuân, Distrik Nam Truc, Provinsi Nam Dinh.

                                     

2. Woworan

Pho disajekake ing mangkok kanthi rajangan mie sing rata kanthi duduh kaldhu daging sapi sing mirasa, kanthi daging sapi sing tipis. Variasi nampilake tendon masak, tripe, utawa bakso ing Vietnam sisih kidul. Pho pitik digawé kanthi rempah-rempah sing padha karo daging sapi, nanging duduh kaldu digawé nganggo balung lan daging pitik, uga sawetara organ jeroan pitik, kaya ta jantung, endhog sing ora ana, lan rempela.

                                     
  • nginggilipun 70 cm. Sinaosa gadhah ukuran ingkang langkung alit saking Wat Pho Kuil Reclining Buda, inggih punika kuil Thailand ingkang paling suci. Papan
  • wilayah sing padha, kayata minangka mả Quảng Le, Helen 2017 Simply Pho A Complete Course in Preparing Authentic Vietnamese Meals at Home. Race
  • Nganjen Jogèd Pala Jogèd Payung Jogèd Pedang Jogèd Pendet Jogèd Perang Jogèd Pho Jogèd Pinggan Jogèd Piring Jogèd Pukat Jogèd Putri Bekhusek Jogèd Pecuk Kina
  • University Press. ISBN 9781400848058. Entries on Dalai Lama and Dga ldan pho brang From Birth to Exile The Office of His Holiness The Dalai Lama
  • antara kali Ping lan Nan ing Nakhon Sawan uga ditepungi minangka Pak Nam Pho ing Provinsi Nakhon Sawan. Sabanjuré kali iki mili mangidul sadawané 372 km