Back

ⓘ Tomatokeftedes




Tomatokeftedes
                                     

ⓘ Tomatokeftedes

Tomatokeftedes ya iku gorengan tomat bal dadi pambuka ing tm Yunani tlatah pulo Santorini, lan umume Cyclades. Panganan iki digawé saka tomat uleg utawa murni sing digoreng ing lenga. Sesuguh kasebut yaiku tomat lan glepung sing dicampur dadi adonan kanthi rempah-rempah, parsley, bawang, lan mint; adonan banjur digoreng ing lenga masak lan dadi pembuka mangan. Tomat kang tuwuh ing Santorini luwih disenengi, amarga terrain sing kapuloan ing pulau lan lemah sing didadekake pulau nggawe luwih akeh woh-wohan.