Back

ⓘ Podvarak




Podvarak
                                     

ⓘ Podvarak

Podvarak minangka panganan, sing misuwur ing negara-negara tilas Yugoslavia. Bahan utami yaiku kubis asem utawa sauerkraut utawa kubis segar, bawang lan bawang bombay cincang, biasane daging babi panggang utawa ayam sing dimasak, sing banjur digabung lan dibakar ing oven supaya bisa kabèh rasa kanggo gabungke. Dianggep panganan wong mlarat ing bagean Serbia, Montenegro lan Makedonia. Panganan kasebut asring dipengini karo daging babi sing dirajang sing apik banget, bawang putih, paprika rajang kadang-kadang, nanging ora umum, saus tomat utawa sosis sing disigar. Bakon asring digunakake kanggo menehi rasa sanajan bahan daging liya uga bisa yaiku daging ayam utawa daging kalkun.