Back

ⓘ Lahmacun




Lahmacun
                                     

ⓘ Lahmacun

Lahmacun yaiku adonan bunder lancip sing diiseni daging cincang, jangan lan bumbu cincang kalebu bawang, tomat lan peterseli, lan rempah-rempah kaya ta lada rawit, paprika, cumin lan kayu manis, banjur dipanggang. Lahmacun asring dibungkus sayuran, kalebu acar, tomat, mrica, bawang, salad, peterseli, lan terong panggang.

Sanajan kadang-kadang diarani pizza Turki, pizza Armenia, utawa jeneng sing padha, nanging mung ing jaman modern diarani pizza ", lan iki asale saka Timur Tengah lan ora asale saka Eropa. Kajaba iku, ora kaya pizza, lahmacun biasane ora disiyapake karo keju lan kulit luwih tipis.

Lahmacun minangka panganan sing populer ing Armenia, sing uga diarani lamadjo ; ing Turki lahmacun, Libanon lan Siria lahm bi ajin), Israel, lan komunitas Armenia lan Turki, lan Arab, saindenging jagad.