Back

ⓘ Pesto




Pesto
                                     

ⓘ Pesto

Pesto, utawa kanggo ngrujuk sajian asli pesto alla genovese, yaiku saos sing asale saka Genoa, ibukutha Liguria, Italia. Biasane kalebu bawang putih remuk, kacang pinus Eropa, uyah kasar, godhong kemangi, lan keju keras kayata Parmigiano-Reggiano utawa Pecorino Sardo, kabeh iku banjur dicampur karo lenga zaitun.

                                     
  • Pesto saus ingkang kagamel saking campuran pinten - pinten bahan kados ta basil, bawang putih, peterseli, kacang cemara, keju lan lenga zaitun. Pesto inggih
  • sauerkraut Piring kasebut bisa uga disajekake nganggo saus jamur utawa pesto nganggo salsiccia, panganan laut, lan utawa tomat ceri.Jinis pasta sing
  • Pasta jinis iki asringé digunakaké ing salad - salad pasta nganggo saos - saos pesto Carbonara utawa tomato - based. Rotini iku paling kerep digawé saka tepung
  • tradisionalé dimasak kanthi al dente lan disajèkaké karo saos - saos pasta kaya ta pesto marinara, utawa arrabbiata. Pénné iku bahan sing kaloka ing salad pasta
  • ing supermarket ing Rusia lan Ukraina Varietas umum ajika mirip karo pesto abang Italia ing tampilan lan konsistensi. Sanajan biasane abang, ajika
  • politisi penting. Variasi salad Caprese bisa uga kalebu dressing utawa pesto Italia kanggo ngganti minyak zaitun, utawa cuka balsamic Zaitun bisa uga
  • utawa pasta Pengiringé gnocchi sing umum kalebu mèrtèga ilang karo sage, pesto uga macem - macem saos. Umumé digawé rasa ing omah - omah padunung Italia lan
  • bawang putih. Masakan khas sanèsipun inggih punika pistou serupa kaliyan pesto soupe au pistou, jinis Minestrone sup sayuran dengan pasta utawi sekul