Back

ⓘ Sop rose hip




Sop rose hip
                                     

ⓘ Sop rose hip

Sup pinggul mawar yaiku sup Swedia sing digawe saka pinggul mawar. Iku wis dadi wedang utawa minangka panganan cuci mulut karo susu, krim utawa vanilla es cream bisa uga bebarengan karo roti almond cilik.

Ana sing mangan nalika sarapan. Jinis sup kanggo tujuan kasebut umume isi buah lan luwih akeh banyu. Nanging, roti garing sing regan kadang kala ditambahake.

                                     

1. Katrangan

Pinggul mawar utawa nypon sing paling apik kanggo nggawe sup yaiku pinggul gedhe Rosa rugosa, nanging pinggul cilik Rosa canina lan Rosa dumalis uga umume digunakake. Pinggul dibentuk sawise kelopak mawar wis tiba. Dheweke dijupuk sawise es musim gugur pisanan, sawise mateng lan abang, banjur garing. Nyponsoppa biasane digawe nganggo pinggul mawar garing, banyu, glepung kentang minangka kenthel, lan gula. Pinggul mawar digodhog nganti empuk banjur dicampur karo mesin pangudhak. Campuran kasebut banjur ditulungi saring lan kenthel karo glepung kentang. Pinggul mawar sugih karo vitamin C.