Back

ⓘ Bacalhau à Zé do Pipo




Bacalhau à Zé do Pipo
                                     

ⓘ Bacalhau à Zé do Pipo

Bacalhau à Zé do Pipo minangka panganan umum codfish ing Portugal. Iki minangka sajian panggang oven, kalebu lapisan bacalhau, bawang, kentang tumbuk kanthi pala lan mayones. Sanajan mayonnaise biasane digunakake ing masakan Portugis, nanging ing olahan iki dianggep khas. Biasane dihiasi nganggo zaitun lan / utawa mrico. Resep iki diwiwiti saka Porto lan dijenengi miturut penciptane, Zé do Pipo, sing duwe restoran terkenal ing kutha kasebut ing taun 1960an. Dheweke menang kontes gastronomi nasional kanthi kursus utama iki, saengga akeh restoran nggunakake menu kasebut lan dadi misuwur ing saindenging negara nganti saiki.