Back

ⓘ Curd




Curd
                                     

ⓘ Curd

Curd minangka sawijining produk susu sing dipikolehi kanthi koagulasi susu ing proses sing diarani curdling. Koagulasi bisa disebabake nambah rennet utawa bahan asam sing bisa dimakan kaya ta jus lemon utawa cuka, lan banjur ngidini dadi koagulasi. Anane asam sing tambah nyebabake protein susu kusut dadi massa padhet, utawa curd. Susu sing wis ditinggalake dadi asem uga bakal ngasilake kari kanthi alami, lan keju susu sing asem diasilake kanthi cara iki. Prodhuksi curds keju siji langkah pisanan ing cheesemaking ; curd dipencet lan dikuras kanthi beda-beda kanggo macem-macem gaya keju lan agen sekunder sing beda dikenalake sadurunge tuwa sing dipengini rampungake keju. Cairan sing isih ana, sing mung ngemot protein whey, yaiku whey. Ing susu sapi, 90 persen protein kuwi minangka kasein.

                                     
  • Woh curd punika panganan cuci mulut panyebaran lan tutup biasane digawe karo jeuk woh, kayata linglang, jeruk, orange, utawa tangerine Variasi rasa liyane
  • Curd minangka yogurt tradisional utawa produk susu fermentasi, asale saka anak bawana India, biasane disiapake saka susu sapi, lan kadang susu kebo, utawa
  • Nasi curd uga diarani nasi yogurt, minangka panganan sing asale saka India Tembung curd ing basa India India nuduhake yogurt probiotik tanpa gula
  • Tahu fermentasi uga diarani kari fermentasi, keju - kacang curd putih, keju tahu, keju kedelai utawa tahu wadi minangka salah sawijining olahan arupa
  • Pondhok keju iku keju seger curd produk karo roso entheng. Iki uga dikenal minangka kari lan whey Wis ora umur Iki digawe kanthi ngeculake keju, beda
  • artine ngethok nganggo tangan pisah saka curd lan digunakake ing potongan individu, yaiku proses pamisahan curd dadi bal cilik. Iki dihargai amarga fleksibilitas
  • Chhattisgarh, lan Tamil Nadu Sajian tradisional Odia, disiyapake nganggo beras, curd timun, wiji cumin, bawang goreng lan godhong mint. Sayuran iki disajikake
  • isi ing antarane. Akeh jinis isi sing digunakake, kayata krim, ganache, buttercream, coklat, krim keju, selai, butter kacang, curd lemon, utawa es krim.
  • camilan curd sing wis populer ing Hongaria wiwit taun 1968. Bar kasebut kasusun saka lapisan njaba sing rasane coklat lan isine túró curd Rudi
  • bahan utama sawetara panganan tradisional Tionghoa, kayata gulung kulit curd Cina : 百 页 包, pinyin : bái yè bāo secara harfiah Atusan Kaca Bun sing
  • luwih akeh uga dikenal minangka cheese cake Swedish utawa Swedish cake curd punika Swedish panganan cuci mulut sing duwe oyot ing rong wilayah Swedia
  • Slavia lan Skandinavia Kamus kadang - kadang nerjemahake minangka keju curd keju pondok, keju petani utawa junket Ing Jerman, keju quark lan pondok
  • keju keras sing bisa parut. Nalika nyiyapake, peppercorn ditambahake ing curd dicampur dicuci ing kranjang, ditambah uyah, lan campuran kasebut umure