Back

ⓘ Sop tomat




Sop tomat
                                     

ⓘ Sop tomat

Sup tomat yaiku sup sing digawe tomat minangka bahan utama. Bisa uga digawe panas utawa adhem ing mangkuk, lan bisa uga digawe kanthi macem-macem cara. Tekstur bisa alus, lan uga ana resep sing kalebu rajangan tomat, krim, stok pitik utawa sayuran, bihun, rajangan sayuran lan bakso liyane. Topping sing kawentar kanggo sup tomat kalebu krim asem utawa crouton. Ing Amerika Serikat, sup asring disedhiyakake karo krupuk, sing bisa digulung menyang sup ing restoran, lan roti isi keju panggang. Sup tomat minangka salah sawijining panganan paling apik ing Polandia lan Amerika Serikat. Bisa digawe seger kanthi nyemprot tomat, nyopot kulit, banjur dicampur dadi puree.